Škola za neplivače
Najbolji način za održavanje kondicije i vođenje zdravog života, slažu se stručnjaci, je bavljenje sportom – makar i samo rekreativno. A sport koji je, po mišljenju većine njih, najkorisniji, je - plivanje. Ova aktivnost preporučuje se svima, bez obzira na pol i godine. Ali, da bi ono zaista koristilo našem zdravlju potrebno je naučiti kako kako se pravilno pliva, kao i kako da ovaj sport što pravilnije „upražnjavamo“. Sa plivanjem se može početi u bilo kom životnom dobu. Naravno, kao i za sve sportove, najbrže ćemo naučiti i postići najbolje rezultate ako počnemo što mlađi.

Plivački klub NIŠ 2005, kao svoj primarni cilj, ima plivačko „opismenjavanje“ naših sugrađana, naročito onih najmlađih.

Svakom neplivaču se poklanja posebna pa�njaU okviru kluba rade škola za neplivače i škola plivanja. U školi za neplivače, prvim plivačkim „koracima“ naučiće vas naša tri instruktora. Grupe na treningu su optimalne – maksimalno 8 do 10 polaznika. Početni pristup je zasnovan učenju kroz igru (za najmlađe polaznike, naravno), tako da se deca oslobađaju straha od vode i na kreativan način, spontano počinju da vole plivanje. Od učenja položaja tela u vodi, preko prvog, nesigurnog plivanja, u školi za neplivače, do učenja stilova i „detalja“ u školi plivanja, vašu decu vodiće osam vrhunskih instruktora i trenera, koji su i sami dugogodišnji plivači i takmičari sa zapaženim rezultatima. Po naučenom plivanju, naravno, očekujemo da naši plivači ostanu u našem društvu i doprinesu postizanju vrhunskih rezultata na plivačkim takmičenjima.
Grupe su optimalne - maksimalno osmoro po instruktoru
Treninzi u školi za neplivače, kao i klupski treninzi, održavaju se svakog radnog dana od 8 do 10 časova, ili od 18 do 20 časova radnim danom, i subotom od 8 do 10 časova, tri puta nedeljno.
Upis se vrši svakog dana, u prostoriji kluba NIŠ 2005, na bazenu Sportskog centra Čair, u Nišu u periodu održavanja treninga.

 

Prijatelj kluba

Yumis