Serbia Grand Prix – Kup Zrenjanin 2013, 7-10.11.2013.

SERBIA GRAND PRIX – KUP ZRENJANIN 2013. u plivanju, održan je od 7. do 10. novembra na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, u okviru SRC "JUG". Tokom četiri dana Zrenjanin je ugostio preko 450 plivača iz 61 kluba naše zemlje i 12 zemalja okruženja. Ovo veoma značajno međunarodno takmičenje karakteriše izuzetno bogat plivački program, jer je identičan programu Evropskog prvenstva u plivanju za 25-metarske bazene.

Potvrđeno je učešće 61 kluba iz Srbije i 12 zemalja okruženja (Austrija, BiH, Bugarska, Kazahstan, Crna Gora, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Rusija, Rumunija, Slovenija i Turska) što predstavlja svojevrstan rekord od kada se organizuje ovo takmičenje i prisustvo 13 zemalja regiona, što ovo takmičenje svrstava na sam vrh plivačkih događaja u regionu i šire. Nastupili su mnogi srpski reprezentativci.

Plivači su se takmičili u tri kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji: A Apsolutnoj, B Kadetskoj i C Pionirskoj kategoriji.

Plivački klub "NIŠ2005" nastupio je sa 7 plivača (Kocić Miroslav, Milošević Vuk, Milenković Marko, Radenković Lazar, Ilić Damjan, Arsić Sanja i Mitić Jovana) i ostvario zapažene rezultate. Osvojeno je osam medalja, jedna zlatna, pet srebrnih i dve bronzane medalje.

Ilić Damjan osvajač jedne zlatne medalje u disciplini 50m slobodnim stilom, tri srebrne (100m slobodno, 200m leđno, 100m mešovito) i jedne bronzane u disciplini 50m leđno.

Mitić Jovana osvajačica dve srebrne (800m i 400m slobodnim stilom) i jedne bronzane u disciplini 200m mešovito. 

 
< Prethodno   Sledeće >

Prijatelj kluba

Yumis