O klubu

Plivački klub NIŠ 2005Plivački klub NIŠ 2005 je osnovan krajem 2005. godine, sa ciljem da se plivački sport u Nišu, kroz konkurenciju plivača, unapredi. Njegov osnivač je Dr Tomislav Okičić, docent Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. Za nepunih godinu dana postojanja, klub je u 2006. uspeo da osvoji 209 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Klub je iste godine postao ekipni prvak Plivačkog saveza Centralne Srbije. Na prvenstvu Srbije za kadete, omladince i seniore, osvojeno je 9 medalja od kojih 5 u seniorskoj i 4 u juniorskoj konkurenciji (za navedene rezultate u plivanju uvek možete da konsultujete sajt Plivačkog saveza Srbije, www.serbia-swim.org.yu ili Centralne Srbije www.pscs.org.yu).

U 2007. godini, klub je na letnjem državnom prvenstvu osvojio dve bronzane medalje u štafetama: 4x100 kraul i 4x100 mešovito. Iste 2007. na zimskom i letnjem prvenstvu, klub je ekipno osvojio 1. mesto u Centralnoj Srbiji. Uspeh je utoliko veći, što se rangiranje klubova vršilo na osnovu zbira ukupno isplivanih bodova svakog plivača u klubu, koji je učestvovao u Regionalnoj Ligi (od Užica do Leskovca). Plivači su u 2007. godini osvojili preko 350 medalja.

Cilj našeg kluba je da kroz obuku plivanja vrši odabir što većeg broja dece uzrasta od 5 do 8 godina, koja će nastaviti trenažni proces.

 

Prijatelj kluba

Yumis